Folkemøde Møn

Vordingborg Kommunes scene

FREDAG, DEN 19. AUGUST 2022

Kl. 10.00-11.30: Filmfestival i samarbejde med ZBC. Filmene er produceret af eleverne og viser deres forslag til forbedringer og perspektiver på det at være ung i Vordingborg Kommune, i byen såvel som på landet.

Kl. 12.00-14.00: Her skal demokratimusklerne trænes og styrkes! Er du vild med demokrati, og synes du, at det er vigtigt, at flere deltager i demokratiet? Så kig forbi – alle kan være med!

LØRDAG, DEN 20. AUGUST 2022

Kl. 9.30-10.30: Debat om grøn omstilling med respekt for naturværdierne. Regeringens ambitiøse mål om mere grøn omstilling forudsætter flere vindmøller og solceller på land. Men hvordan får vi gennemført den nødvendige grønne omstilling samtidig med, at vi fastholder fokus på at bevare og udvikle vores naturværdier og biodiversitet.

Kl. 11.00-11.50: Turisterne på Møn bliver kun flere og flere i de kommende år. Ikke mindst når Femern-forbindelsen står klar i 2029 og bliver den nye port, der forbinder Nord- og Sydeuropa. Hvordan håndterer vi den stigende turiststrøm på en måde, så øens unikke natur og miljø ikke lider overlast? I debatten deltager Peter Rømer Hansen, international turismeekspert, de to lokale ildsjæle Marianne Florman og Ole Eskling samt Vordingborg kommunes borgmester Mikael Smed. Debatten modereres af Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark

Kl. 14.00-15.15: Hvordan skaber vi den gode skole? Vordingborg Kommune har i længere tid arbejdet på at skabe et bæredygtigt skolevæsen, som både undervisningsmæssigt og økonomisk hænger bedre sammen end i dag. Men hvad er den gode skole, og hvordan skaber vi den med de ressourcer, vi har?

Kl. 15.45-17.00: Slut dagen af med en uformel snak med dine lokalpolitikere og en lille forfriskning.

da_DKDanish