Folkemøde Møn

Vordingborg Kommunes scene

FREDAG, DEN 19. AUGUST 2022

Kl. 10.00-11.30: Filmfestival i samarbejde med ZBC. Filmene er produceret af eleverne og viser deres forslag til forbedringer og perspektiver på det at være ung i Vordingborg Kommune, i byen såvel som på landet.  I panelet deltager lokalpolitikerne Anders J. Andersen (A), Karina Fromberg (V), Nikolaj W. Reichel (A) og Peter Ole Sørensen (V). Amaru Barone fra ZBC er moderator.

Kl. 12.00-14.00: Her skal demokratimusklerne trænes og styrkes! Er du vild med demokrati, og synes du, at det er vigtigt, at flere deltager i demokratiet? Så kig forbi – alle kan være med!

LØRDAG, DEN 20. AUGUST 2022

Kl. 9.30-10.30: Debat om grøn omstilling med respekt for naturværdierne. Regeringens ambitiøse mål om mere grøn omstilling forudsætter flere vindmøller og solceller på land. Men hvordan får vi gennemført den nødvendige grønne omstilling samtidig med, at vi fastholder fokus på at bevare og udvikle vores naturværdier og biodiversitet. I debatten deltager Anders J. Andersen (A) – kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Vordingborg Kommunes Klima- og Teknikudvalg, Jesper Adler (C) – kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af Vordingborg Kommunes Klima- og Teknikudvalg, Kristian Borch – seniorforsker v/Aalborg Universitet, Lars Midtiby – direktør i Danmarks Naturfredningsforening og Brian Bressendorff (A) – tidligere formand for Socialdemokratiets Klima-, Energi- og Miljøudvalg, 2017-2021, stedfortrædende folketingsmedlem 2021-2022.

Kl. 11.00-11.50: Turisterne på Møn bliver kun flere og flere i de kommende år. Ikke mindst når Femern-forbindelsen står klar i 2029 og bliver den nye port, der forbinder Nord- og Sydeuropa. Hvordan håndterer vi den stigende turiststrøm på en måde, så øens unikke natur og miljø ikke lider overlast? I debatten deltager Peter Rømer Hansen, international turismeekspert, de to lokale ildsjæle Marianne Florman og Ole Eskling samt Vordingborg kommunes borgmester Mikael Smed. Debatten modereres af Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark.

KL. 11.50-12.50: Andelsbus-projektet på Møn. Kom og se den nye eldrevne Andelsbus, som kører turister rundt på Møn – grønt og gratis. 
Hop med ombord og få en gratis tur til Nyord og retur, mens du kan høre mere om bussen.

Kl. 14.00-15.15: Hvordan skaber vi den gode skole? Vordingborg Kommune har i længere tid arbejdet på at skabe et bæredygtigt skolevæsen, som både undervisningsmæssigt og økonomisk hænger bedre sammen end i dag. Men hvad er den gode skole, og hvordan skaber vi den med de ressourcer, vi har? I debatten deltager Else-Marie Langballe Sørensen (SF) – kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Børn- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune, Karina Foss (V) – kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af Børn- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune, Lærke Broberg – tidligere skoleelev i Vordingborg Kommune, Jacob Fuglsang – uddannelsesredaktør på Politiken m.fl.

Kl. 15.45-17.00: Slut dagen af med en uformel snak med dine lokalpolitikere og en lille forfriskning.

Kig også forbi Vordingborg Kommunes Biosfære-telt på Torvet

Programmet byder bl.a. på følgende:

  • Dialog og refleksion over, hvordan vi alle kan gøre noget for at passe på naturen v/ biosfærekoordinator Katrine Ohm Dietrich
  • Giv dit bud på, hvad du vil gøre for at passe på naturen, og hæng det på ”handlingstræet”
  • Fredag den 19. august kl. 10-14: Botanisk Tryk-workshop med biosfæreambassadør Laura Barüel
  • Lørdag den 20. august kl. 11-13: Mød Vild Have-mentorerne og få gode råd til din egen ’vilde’ have
  • Lørdag den 20. august kl. 14.30-15.30: Mød Biosfæreambassadør Kirsten Rhode til en snak om lokale æbler og projektet med at plante æbletræer langs Camønoen.
da_DKDanish