Folkemøde Møn

Velkommen til 2019

Velkommen til et nyt år, hvor Folkemøde Møn har store ambitioner. Vi vil være hele Sjællands største folkemøde. Målet er flere stande, flere debatter, flere deltagere og et sjovere og mere udbytterigt folkemøde.
Samtidig har vi etableret Debatforeningen Folkemøde Møn for at holde liv i den demokratiske debat året rundt.
Debatforeningen er kom mere end godt fra start, godt hjulpet af regeringen og Dansk Folkepartis forslag om at etablere et udrejsecenter for tidligere kriminelle asylsøgere og flygtninge på tålt ophold.
I løbet af få dage lykkedes det Debatforeningen at arrangere et offentligt møde med deltagelse af alle partier i Folketinget og med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i spidsen. Mødet kort før jul samlede over 700 tilhørere og blev dækket af såvel dansk som international presse.
”Debatmødet var en fantastisk succes. Kunne ikke have været bedre. Alt klappede. Også stor velvilje fra kommunen. Nu kender danskerne os. Vi har vundet rigtig meget på det arrangement,” siger Peter Brinch, formand for Folkemøde Møn.

Først til mølle….

Folkemøde Møn 2019 afholdes i dagene 23.-24. august. Fredag formiddag er der ungemøde for skoleelever og gymnasiaster, fredag eftermiddag håber vi på at kunne etablere et spændende program med musik og små debatter (se nedenfor) og lørdag afholdes det store folkemøde med masser af debatter i en række telte.

Allerede nu er det muligt at tilmelde sig og købe en stadeplads.

Som noget nyt har vi inddelt byen i områder med forskellige priser – afhængig af popularitet. Vi har også inddraget nye områder som Havnen og kirkepladsen.

Princippet er først til mølle. De hurtigste kan vælge plads først. Bestil via hjemmesiden folkemoedemoen.dk. I løbet af ca. 14 dage vil du modtage en faktura (som bekræfter, at dit ønske kan opfyldes) eller hvis det ikke er muligt: et forslag til et alternativt område.

Områderne er:

A – Torvet, 100 kr. pr. m2
B – Gåsetorvet, 75 kr pr m2
C – Kirken, 75 kr. pr m2
D – Storegade, 75 kr pr m2
E – Sct Knudsstræde, 50 kr pr m2 (3x3m til 300 kr) 
F – Fogsgaard (kun fredag), 75 kr pr m2 
G – Havnen, 50 kr pr. m2

.

Det er muligt at købe stadeplads i Fogsgaard, hvis du kun ønsker at deltage fredag. Resten af stadepladserne er for begge dage.

Som noget nyt kan der bestilles en pakkeløsning med telt, sikring af teltet samt inventar.

Alle lovlige danske partier, organisationer, foreninger m.v. kan ansøge om en stadeplads, hvis man bakker op om formålet med Folkemøde Møn – at støtte det danske demokrati og at debattere fremtidens udfordringer og skabe sociale og bæredygtige forandringer i samfundet.

Deltagelse må ikke være af kommerciel karakter.

Ved tilmelding skal ansøger give en kort beskrivelse af din organisation.

Sol over Stege

Antallet og placering af scener er ændret. Det sker for at skabe større sammenhæng mellem de forskellige områder og for at sikre deltagere og ikke mindst tilhørere mod vind og især dårligt vejr. I 2018 led Folkemøde Møn under regn og blæst. De er vi ikke herrer over, selv om vi selvfølgelig regner med sol over Stege til august.

Sidste års to store scener på Torvet er samlet til en Folkemødescene, der er overdækket – også for tilhørerne. Det bliver en stor, god og høj scene, hvor Hovedscenen indgår.

Derudover er der scenen Blandede Bolcher, Ungescenen (fredag formiddag) og eller ”Hvor svært kan det være”-scenen, Mad og Mennesker og som noget helt nyt: Folkemødets forsamlingshus.

Lad os komme hinanden ved

Mon nogen kan huske ”Højlunds forsamlingshus”, der var et populært tv-program i perioden 1986-1994?
Her kunne menigmand komme til orde. Konceptet er noget lignende dagens ”Clements”, hvor der skal svares lidt rapt, men hvor der er tilhørerne, som stiller spørgsmålene.
Ved hjælp af en dygtig vært eller ordstyrer, om man vil, lægges der op til samtale og debat – borgerne imellem.
Så man vil ikke kun komme til at møde de ”kendte”, men vil også rent faktisk komme hinanden ved og tale sammen.
Folkemøde Møn genopliver ”Højlunds forsamlingshus” – dog uden idémanden bag konceptet, præsten og højskolemanden Niels Højlund, der døde i 2014.

10.000 unge til Møn

Fredag formiddag er dagen for ungemøde 2019. Elever fra folkeskolens ældste klasser, gymnasierne og erhvervsskolerne er inviteret til Stege for at lære om og deltage i den demokratiske debat.
Dagen er opbygget, så den passer til en skoledag, men alle er velkomne.
Folkemøde Møn sigter efter at blive den største demokratiske festival på Sjælland og at de unge vil opleve at de bliver taget alvorligt og at det nytter at blande sig i den demokratiske debat. Vi ønsker at medvirke til, at den sjællandske ungdom bliver den mest samfundsengagerede generation. Derfor samler vi politikere og andre beslutningstagere, fagpersoner, organisationer, eksperter, debattører og meningsdannere for at debattere, snakke og lytte med de unge.

Der ventes omkring 10.000 unge til Stege om fredagen.

Fest og farver fredag eftermiddag

Fredag efterniddag bliver i år afsat til mindre debatter, musik og kulturevents, også i de lokale cafeer, måske opvisning i dans, konkurrencer mellem kendisser, evt. et folkemødeløb, længere åbningstider og forhåbentlig gode tilbud i butikkerne, vinsmagning, historiske vandringer i byen (Silderuten) og måske ture med færgen Møn ud og rundt om Lindholm.
I samarbejde med bl.a. Vordingborg Erhvervsforening, Stars, Handelsstandsforeningen i Stege er vi i fuld gang med planlægningen.
Andre er også velkomne med ideer og initiativer. Send en mail til info@folkemoedemoen.dk

Velkommen til august

Folkemøde Møn 2019 er fortsat i støbeskeen. Det bobler med ideer og nye initiativer. Det skyldes ikke mindst fjorårets succes, hvor det lykkedes at trække en række vigtige debattører som bl.a. forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, erhvervskvinden Stine Bosse, klimadebattøren Connie Hedegaard, Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer, Dansk Flygtningshjælps generalsekretær Christian Friis Bach, tdl. statsminister Poul Nyrup Rasmussen, filminstruktøren Rumle Hammerich og mange andre til Stege.

Det resulterede i ikke mindre end 104 som regel velbesøgte og levende debatter.
Den succes giver plads til mange og store ambitioner. Bestyrelsen for Folkemøde Møn arbejder ihærdigt for at skabe et nyt og levende folkemøde i den demokratiske debats ånd. Men vi er afhængige af dig, hvad enten du er stadeholder, debattør, tilhører, frivillig eller noget helt andet. Et folkemøde er noget, vi står sammen om.

Du er velkommen, alle er velkomne til Folkemøde Møn i Stege 23. og 24. august 2019.

”Folkemøde Møns ånd er, at vi i fællesskab diskuterer og sikrer den bedst mulige fremtid for os alle”, siger Peter Brinch, der er formanden for Folkemøde Møn.
Lad os gøre det.

Nærmere oplysninger:

www.folkemoedemoen.dk

Facebook: www.facebook.com/folkemodemon/

Email: info@folkemoedemoen.dk

Formand: Peter Brinch, 2360 2591

Næstformand: Vibeke Grønbæk, 4041 5710

PR: Peter Wulff Kåri, 4020 2799

Projektleder: Liselotte Møller, 3119 6868

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish
da_DKDanish