Folkemøde Møn

Møns Bank støtter frivilligcentret på Folkemøde Møn

Med et nyt samarbejde mellem Møns Bank og Folkemøde Møn bliver frivilligcentret på årets folkemøde styrket. Møns Bank støtter frivilligcentret med 50.000 kr. og øger samtidig sit engagement med workshops for skole- og gymnasieelever på folkemødets unge-dag.

Gennem flere år har Møns Bank støttet Folkemøde Møn, men ved dette års arrangement får samarbejdet en helt ny form. Møns Bank har i år valgt at støtte driften af frivilligcentret på folkemødet og er derigennem med til at skabe gode rammer for de frivillige.

Det fortæller bankens direktør, Per Sjørup Christiansen.

“Vi er glade for at kunne støtte Folkemøde Møn, og særligt i år med et projekt, der er så vigtigt for sammenhængskraften i vores lokalsamfund,” forklarer Per Sjørup Christiansen og fortsætter. 

“Frivillighed er limen i små lokale miljøer, og som lokal bank vil vi naturligvis gerne støtte op om det frivillige engagement og give de frivillige så gode vilkår på folkemødet som muligt,” siger Per Sjørup Christiansen.

Sponsoratet giver Folkemøde Møn mulighed for at forbedre faciliteterne på folkemødet for de frivillige, så det bliver mere attraktivt. I år lejes Nanok, hvor de frivillige kan få måltider under arrangementet og tage en pause, når der er brug for det på de travle dage. Derudover får folkemødets frivillige nye t-shirts med det nye logo.

Støtten fra Møns Bank glæder formanden for Folkemøde Møn, Erik Harr.

“De frivillige er en essentiel arbejdskraft for vores folkemøde. Ingen frivillige, intet folkemøde. Derfor er vi også meget glade for sponsoratet, fordi det hjælper os til at skabe bedre faciliteter og gøre det mere attraktivt at være frivillig på folkemødet,” siger Erik Harr.

Workshops om privatøkonomi

Samtidig øger Møns Bank sit engagement på Folkemøde Møn ved at afholde workshops om privatøkonomi på unge-dagen, den 19. august 2022. Workshoppen bliver udviklet som et læringsforløb på 45 minutter, hvor eleverne aktivt lærer om at lægge budget og optage lån.

“Desværre oplever vi, at mange unge ikke har en forståelse for indtægter og udgifter i en privatøkonomi. Det vil vi gerne hjælpe de unge til at forstå, så de får en økonomisk sund fornuft og bliver bedre rustet til fremtiden,” forklarer Per Sjørup Christiansen og tilføjer, at forløbet også er udviklet til undervisning på efterskoler.

Workshops bliver afholdt som aktive læringsmoduler, som folkeskoler og gymnasier kan tilmelde sig til på unge-dagen. Tilmeldingen sker via folkemødets hjemmeside i begyndelsen af det nye skoleår.

Om Folkemøde Møn

”Folkemøde Møn – Potentialer i provinsen” er det største folkemøde i Region Sjælland med over 10.000 deltagere. I 2022 finder folkemødet sted den 19. og 20. august i Stege. 

Om Møns Bank

Møns Bank har eksisteret siden 1877 og har især de seneste 10 år udvidet sin kundekreds – fra ca. 11.000 kunder til over 20.000. Det er sket via filialer i Præstø, Næstved, Vordingborg og Rønnede, hvor banken er blevet rigtig godt modtaget og nu betragtes som den lokale bank.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

da_DKDanish