Folkemøde Møn

Lærervejledning

Kære lærer, 

Vi glæder os til at se dig og dine elever til Folkemøde Møn 2022. I år har vi gjort det lettere at forberede klassens deltagelse på folkemødet og sikre, at eleverne kommer rundt til mange forskellige stadeholdere og stifter bekendtskab med deres vigtige budskaber. Derudover har vi en række spændende debatter, talks og workshops, som I og eleverne kan glæde jer til.

Nedenfor finder du information om følgende:

 • App med digitale undervisningsmaterialer
 • Programmet
 • Ungelounge
 • Workshops med tilmelding

App med digitale undervisningsmaterialer

Tuborgfondet har sponseret en app, så vi i år kan tilbyde en digital udgave af vores program samt undervisningsmaterialer, der sikrer, at eleverne kommer godt rundt på hele Folkemøde Møn. For at komme i gang med undervisningsmaterialet skal du gøre følgende:

 1. Download app’en “Folkemøde Møn”, hvor du plejer at downloade apps. 
 1. App’en består af fem faner: Hjem, Program, Lyd, Tip en 12’er og kort.
 • Hjem-fane: Denne fane er app’ens forside, hvor man kan se, hvem der sponserer Folkemøde Møn. Under folkemødet vil man kunne se de igangsværende events “rulle” på forsiden, så man hele tiden får besked om, hvad der sker lige nu.
 • Program-fane: Her kan man finde arrangementerne på Folkemøde Møn 2022, med undtagelse af enkelte workshops. Det er en god idé at sætte sig godt ind i programmet inden folkemødet og måske bede sin klasse om at være til stede ved en specifik debat eller talk.
 • Lyd-fanen: Under denne fane findes en podcast med formanden for Folkemøde Møn, Erik Harr. Han fortæller om folkemødet generelt, og det vil være en god idé at høre denne podcast med sin klasse, før I tager afsted. Under folkemødet vil vi optage nogle af de centrale debatter, som I efterfølgende vil kunne bruge i jeres undervisning. 
 • Tip en 12: Fane med digitale undervisningsmaterialer. Denne er beskrevet i detaljer nedenfor.
 • Kort: Her findes et kort fra Google Maps, hvor folkemødets største scener er indtegnet. For at finde de specifikke stader skal man orientere sig på søjlerne, som er til stede i Steges gader.
 1. Tip en 12’er er det digitale undervisningsmateriale, som jeres elever skal igennem på Folkemøde Møn 2022. På 12 stader vil der hænge en QR-kode, som åbner spillet og giver eleverne mulighed for at dyste om at blive den klogeste på Folkemøde Møn. Når eleven har fundet QR-koden, får han/hun to multiple choice-spørgsmål op på skærmen. Svarene kan findes ved stadepladsen, i informationsmaterialer eller ved at tale med de ansvarlige på staden. De 12 stader er forskellige og ligger på hele Folkemøde Møns område, så eleverne stifter bekendtskab med flest mulige foreninger og organisationer.

Af hensyn til GDPR er der ikke login og brugernavn i spillet. Data bliver kun lagret på elevens egen telefon. Undervejs kan eleven se, hvordan man er placeret i forhold til de andre spillere på Folkemøde Møn. Efter spillet kan I bede eleverne om at tage et skærmbillede af deres placering – på den måde kan I lave en lille klassekonkurrence.

OBS! Det er vigtigt, at eleven ikke lukker app’en helt ned, mens han/hun er i gang med spillet. Hvis app’en lukkes helt ned, slettes data, og eleven skal starte forfra. Man må gerne gå ud af app’en og bruge andre funktioner på telefonen, men man må ikke lukke den.

Der er god tid til at nå spillet på Folkemøde Møns ungedag. Debatter og workshops starter først kl. 10, så det kan anbefales, at eleverne starter med spillet fra morgenstunden. Et alternativ er i frokostpausen fra kl. 12-13, hvor der er planlagt meget få arrangementer. 

 1. Brug en lektion med din klasse inden folkemødet til at downloade app’en, så alle elever har den downloadet inden folkemødet.

Programmet og ungelounge

Som nævnt ovenfor kan du finde programmet i vores app eller på vores hjemmeside https://www.folkemoedemoen.dk/programmet-2022/.

Der er primært arrangementer fra kl. 10-12 og fra kl. 13-15. Enkelte stadeholdere har arrangementer, som ligger udenfor disse tidsintervaller, og det fremgår af programmet.

Folkemøde Møn er vært for to musik-events under unge-dagen. Kl. 8.15-9.15 spiller DJ Kølle, og kl. 12.00-13.00 spiller Vordingborg Musikskole. Begge events foregår på hovedscenen Øen, som ligger ved Rosengårdshaven.

Trænger eleverne til “at chille”, kan vi anbefale vores unge-lounge, som er sponseret af Tuborgfondet samt XL Byg Stege og bygget af de kreative elever fra FGU Syd- og Vestsjælland. Ungeloungen ligger ved havnen (plads nr. 68 på kortet) tæt på DGI’s aktiviteter, som de unge også vil kunne få glæde af.

Workshops med tilmelding

På Folkemøde Møn 2022 er der forskellige typer af workshops. Nogle workshops kræver tilmelding, da der kun er mulighed for et begrænset antal deltagere.

Læs mere om de workshops, som kræver tilmelding, på dette link: https://www.folkemoedemoen.dk/beskrivelse-af-workshops/ 

Tilmelding sker på dette link: https://www.folkemoedemoen.dk/tilmelding-af-klasser-til-workshops/ 

Folkemøde Møn holder løbende øje med tilmeldingen. Hvis en workshop bliver overbooket i et tidsinterval, kan det være nødvendigt at flytte tidspunktet. I så fald vil du blive kontaktet direkte på den mail, som du har angivet i tilmeldingsformularen.

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål til undervisningsmaterialer eller workshops, er du velkommen til at kontakte projektleder Louise Lindhagen på louise@folkemoedemoen.dk

da_DKDanish