Folkemøde Møn

Inger Støjberg til folkemøde om Lindholm

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meddelt, at hun vil deltage i det sydsjællandske borgermøde om det bebudede udrejsecenter for flygtninge og asylsøgere, der er blevet dømt for kriminalitet eller som er på tålt ophold, på øen Lindholm i Stege Bugt.

Mødet afholdes på grund af den stigendebekymring i det lokale samfund i og omkring den lille by Kalvehave. Årsagen er,at øens eneste livline til omverdenen er en færge til Kalvehave, hvor der bor 600-700 mennesker.

Frygten er ganske enkelt, at beslutningen ifølge borgmester Mikael Smed (S), Vordingborg kommune, vil ødelægger et velfungerende lokalsamfund.

”Vi er meget glade for, at integrationsministeren ved sin deltagelse viser, at hun tager de fremsatteprotester og kommende problemer alvorligt”, siger Peter Brinch, formand formødets arrangør, Debatforeningen Folkemøde Møn.

Debatforeningen har inviteret samtlige partier i Folketinget til et debatmøde med indbyggerne i Kalvehave.

”Vi vil gerne høre jeres mening om, hvordan vi løser den udfordring, der er med udviste kriminelle flygtninge, hvordan manbevarer trygheden i det nærmiljø, der skal huse de udviste i et udrejsecenter,hvilke lokale hensyn man vil tage og hvordan man forholder sig tilsikkerheden”, hedder det i invitationen til politikerne.

Mødet finder mandag 17. december kl. 19.00. 

De øvrige deltagere er: René Christensen (DF), Jacob Mark (SF), Zenia Stampe (R), Eva Flyvholm (Enh), Magnus Heunicke (S), Rasmus Nordqvist (Alt), Naser Khader (K) og Henrik Dahl (LA).

Inger Støjberg afløser Marcus Knuth, der ellers havde accepteret invitationen.


Folkemødet om Lindholm afholdes i DGI-huset, Solbakkevej 42-56, 4760 Vordingborg,

fordi der ikke i selve Kalvehave er lokaliteter med plads til de mange deltagere, mødet ventes at tiltrække.

Også pressen har massivt meddelt sin tilstedeværelse. Det gælder også den internationale presse, hvor bl.a. Time Magazine deltager.

Se opdateringer på https://www.facebook.com/events/342522312970782/ (Facebook – Folkemøde Møn – begivenheder)

Folkemøde Møn bliver afholdt hvert år i august. Folkemøde Møns skal danne rammen for, at det skal være lettere at deltage i demokratiet. Deltagerne skal få den følelse, at det nytter at blande sig i den politiske debat. Folkemøde Møn afholdes for sjette gang 23. og 24. august 2019.

Kontakt Folkemøde Møns formand, Peter Brinch, tlf. 2360 2591 eller projektleder Lise Lotte Møller 3119 6868

Følg os på Facebook 

www.folkemødemøn.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish
da_DKDanish