Folkemøde Møn

Glæde over Folkemøde Møn

Årets folkemøde blev en succes. Nu er man i gang med at forberede folkemødet i 2019, der også kommer til at finde sted i Stege.

Der er brede smil over hele linjen i den evaluering, Folkemøde Møn har udarbejdet efter folkemødet sidst i august. Udover en absolut tilfreds bestyrelse gælder det langt de fleste stadeholdere,
handelsstandsforeningen og debattørerne. Malurten i bægeret handler om vejret, manglende skiltning og information, delvis forvirrende parkeringsforhold og måske en smule skuffelse over, at der kun var omkring 70 stadeholdere.

På den baggrund har bestyrelsen besluttet, at Folkemøde Møn også næste år skal afholdes i Stege. Det bliver i dagene 24. og 25. august. Det var første gang, Folkemøde Møn blev afholdt i Stege. De foregående år er det sjællandske demokratiske topmøde blevet afholdt i Askeby på Vestmøn. ”Vi var nybegyndere i år. Det gav mange praktiske udfordringer. De fleste blev løst, men ikke alle løsninger var lige gode. Vi har lært en masse om, hvad vi skal og især hvad vi ikke skal næste år”, siger formanden for Folkemøde Møn, Peter Brinch.

De problemer, der opstod, handler især om information og skiltning, scenernes placering, parkering, udnyttelse af hele Storegade og måske havneområdet. Kritikken går på, at det hele var lidt for spredt i år. ”Det hele var lidt for spredt”, siger Brinch.

Nye initiativer Der er virkelig lagt i ovnen med hensyn til nye initiativer. Årets succes med en række vigtige debattører (bl.a. Claus Hjort Frederiksen, Stine Bosse, Conny Hedegaard, Karen Hækkerup, Christian Friis Bach, Poul Nyrup, Rumle Hammerich, Sherin Khankan) og ikke mindre en 104 debatter (det dobbelte af sidste år) har givet plads til mange og store ambitioner.

”Det handler ikke mindst om at samle ungdommen, især om fredagen, der gerne skal udvikle sig til en
festival i demokratiets tegn. Her skal de unge kunne drømme og blande sig i debatten. Folkemøde Møns ånd er, at vi i fællesskab diskuterer og sikrer den bedst mulige fremtid for os alle”, siger Peter Brinch, der tilføjer, at Folkemøde Møns ambition er at blive hele Region Sjællands folkemøde med flere debatter, debattører og ikke mindst stadeholdere.

Det er allerede nu muligt at melde sig og bestille en stade til Folkemøde Møn 2019. Det kan ske på e-mail til folkemodemon@gmail.com.
Generalforsamling Folkemøde Møns årlige generalforsamling finder sted på det gamle rådhus i Stege, Storegade 39, den 13. november kl. 19.
Der er adgang for alle, men kun stemmeret for den siddende bestyrelsen samt de personer eller
organisationer, der var stadeholder på Folkemøde Møn i 2018.
På generalforsamlingen skal udover beretning om året, der gik, regnskaber m.v., også diskuteres
fremtid, nye initiativer og ambitioner. Desuden er der valg til bestyrelsen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish
da_DKDanish