Som frivillig på Folkemøde Møn hjælper du i dagene omkring Folkemødet som en vigtig del af det store maskineri. Uden frivillige – ingen folkefest. Samtidig bliver du en del af vores store fællesskab, der også tæller bestyrelsen og vores advisory board.
Hvem kan være med?

Alle kan være med. Ung som gammel. Vi har brug for folk, der kan deltage i selve afviklingen af Folkemødet fredag og lørdag, men også for nogle, der kan hjælpe med opsætning torsdag og nedtagning igen søndag. Og for dem, der også kunne tænke sig at give en hånd med planlægningen.
Med andre ord: Alt fra kaffebryggere og p-vagter til store, stærke personer (m/k), så der er helt sikkert også noget til dig. Læs mere om de konkrete opgaver nedenfor.

Folkemøde Møn sørger for, at du bliver godt klædt på til opgaverne samt for forplejning i forbindelse med dine vagter.

Sådan gør du

Indtast navn, adresse, mail og telefonnummer i formularen nedenfor og sæt kryds ud for de opgaver, du helst vil arbejde med. Sæt gerne flere krydser.Har du særlige kompetencer, kan du skrive det ind i kommentarfeltet. Her kan du fx også skrive, om du har tilknytning til Møn osv.

Så hører du nærmere.

Sidste år blev det endnu sjovere at være frivillig på Folkemøde Møn, for der
lancerede vi nemlig vores nye program ’Frivillig med faglighed og fællesskab’, hvor du i det omfang, du har lyst, kan deltage i relevante uddannelsesforløb, udflugter og andre spændende arrangementer.

Spørgsmål?

Ring eller mail til bestyrelsesmedlem og frivilligeansvarlig

Pia Thanning
på 2060 1768 eller mail på: p.thanning@gmail.com

Opgaver på Folkemøde Møn:
Scenevært (1 pr scene): 

Som scenevært er du Folkemøde Møns ansigt ud ad til på scenerne. Du byder velkommen til debattører og moderatorer og sørger for, at de føler sig trygge og godt tilpas. I det hele taget har du styr på, hvad der sker og skal ske på scenen i dagens løb. Det er også dig, der introducerer over for publikum, inden du giver stafetten videre til moderator eller debattører, så det skal du kunne føle dig tilpas med i denne rolle. Som scenevært er du ved og på scenen hele dagen (selvfølgelig med indlagte pauser) og arbejder i tæt samarbejde med din scenevært-assistent.  

Scenevært, assistent (1 pr. scene): 

Som scenevært-assistent sørger du for alt det praktiske på og omkring din scene. At stole, borde, scene-udforming og alt andet spiller optimalt. Du har tjek på lyd og lys, mikrofonopstilling osv. Alle scenevært-assistenter får kursus i lyd forinden og Folkemødet, og skulle der opstå noget, du ikke selv kan løse, tilkalder du Folkemødets professionelle lydfolk, som hurtigt kommer dig til undsætning. Scenevært-assistenten er på og omkring scenen hele dagen. Selvfølgelig med indlagte pauser til frokost o.lign.  

Lydmand (m/k): 

Som lydmand (m/k) assisterer du ved scener, hvor der er brug for ekstra hjælp til lyd. Fx ved debatter med mange deltagere, der skal have mikrofoner på osv. Alle lydfolk får kursus i lyd, og skulle der opstå noget, du ikke selv kan løse, tilkalder du Folkemødets professionelle lydfolk, som hurtigt kommer dig til undsætning. Lydfolk er på og omkring scenen hele dagen. Selvfølgelig med indlagte pauser til frokost o.lign. 

Folkemødets ’Meyer’ (viceværtfunktion): 

Som Meyer fra Huset på Christianshavn sørger du for, at der altid er pænt og ordentligt på festivalområderne. Du hjælper også stadeholdere med opsætning af skilte og andre lignende opgaver og hygger lidt om publikum, når folkemødet er i gang. Alle viceværter får forinden et kursus i kommunikation og konflikthåndtering, så du føler dig godt klædt på til opgaven. Pauser kan du indlægge, så det passer til folkemødets program. Som vicevært er det en fordel, hvis du er udadvendt og servicemindet og kan lide praktiske opgaver.

Infomationsvært: 

Som informationsvært er du folkemødets ansigt udadtil og den, der sammen med dine kolleger i de to info-boder har det forkromede overblik over Folkemødets aktiviteter og festivalpladsen. Jeres fornemste opgave er at hjælpe publikum med at finde rundt på Folkemødet, og I har svar på alt fra programindhold, sceneplaceringer, spisesteder, placeringen af toiletter og p-pladser mv. Som informationsvært arbejder du i en af Folkemødets infoboder i vagtskifter af 2 timers varighed. Alle informationsværter får tilbudt kursus i kommunikation og konflikthåndtering. Som informationsvært er du smilende, servicemindet og udadvendt, og du elsker simpelthen bare at hjælpe andre.

Køkkenhjælper: 

Som køkkenhjælper sørger du for at Nanok, Folkemødets pitstop for frivillige og sponsorer, Nanok, fungerer optimalt. Du hjælper køkkenchefen med opdækning, servering af mad, afrydning mv. og sørger i det hele taget for, at dine kolleger fra frivilligeudvalget og folkemødets sponsorer kan slappe af og hygge sig i deres pauser. Mad serveres i tidsrummet frokost 11.30 -13.30 og aftensmad fra kl 17-20 (efter sidste programpunkt og en time frem). Som køkkenhjælper arbejder du i Nanok, centralt placeret på festivalpladsen i vagter af 3 timers varighed. Du er praktisk anlagt og elsker at hygge om andre.

Runner:

Som runner er du det praktiske bindeled mellem frivillig-koordinatoren og aktørerne på festivalpladsen, som du har godt overblik over. Du hjælper, hvor det er påkrævet, og når scenefolket fx har brug for ekstra vand el. kaffe, er det dig, der springer afsted. Du er rask på fødderne, i god form og født klar.

Tilmeld dig med skemaet nedenfor