Folkemøde Møn

Lørdag kl. 13.00: Passer vi godt nok på vores grundvand?

Danmarks Naturfredningsforening

Lørdag kl. 13.00: Passer vi godt nok på vores grundvand?

by Danmarks Naturfredningsforening
294 294 people viewed this event.

Passer vi godt nok på vores grundvand?

Mød en ekspert på området. Måske kommer vi svaret nærmere, når Danmarks Naturfredningsforening  24. august  inviterer til foredrag med geolog og seniorrådgiver ved Danmarks Naturfredningsforening Walter Brüsch. Diskussionsoplægget har titlen ”Hvordan sikrer vi rent vand til vores børn og børnebørn, når drikkevandet og grundvandet indeholder sprøjtegiftrester?” Oplægget vil blive holdt i dialog med tilhørerne som selvfølgelig forventes at deltage med deres synspunkter.

 

Walter Brüsch er geolog og har gennem mere end 35 år arbejdet med vandets kredsløb og med transport og omsætning af naturlige og miljøfremmede stoffer i grundvandet. Han har bl.a. arbejdet med forekomst af sprøjtegifte og deres nedbrydningsprodukter i det nationale grundvandsovervågningsprogram, GRUMO, og i Varslingssystem for udvaskning af pesticider til grundvand, VAP.

Walter vil i sit foredrag have et særligt fokus på grundvandet på Møn, og på de gamle pesticider, der desværre rammer grund og drikkevandet netop nu.

Hvor stor er chancen for, at den sprøjtegift, der har lukkede Ledøje vandværk vil blive fundet på Langeland?

I Ledøje har myndighederne forbudt borgerne at drikke vandet, at bruge det til madlavning og til at børste tænder i. Stoffet har været anvendt som svampemiddel ved dyrkning af grøntsager på friland og i drivhuse samt i bær og frugt og i udendørs maling. Myndighederne har fastsat den sundhedsmæssige grænseværdi et sat til 0,01µg/l og ikke 0,1 µg/l som er EU’s grænseværdi, hvor 0,01 er påvisningsgrænsen – derfor må stoffer overhovedet ikke forekomme i drikkevand.

Walter har også arbejdet med fund af roundup/glyphosat og andre pesticider i små vandforsyninger i det gamle Storstrøms Amt, og han har arbejdet med forekomst af grundvandsdyr i Danmark.

 

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

2019-08-24 @ 13:00 (CET) to
2019-08-24 @ 14:00 (CET)
 

Location

 

Event Category

Share With Friends

da_DKDanish