Folkemøde Møn

DGI Storstrømmen bliver partner for Folkemøde Møn 2022

DGI Storstrømmen sætter det bæredygtige foreningsliv i fokus – nu også på Folkemøde Møn i 2022

Det er bæredygtighed i ordets allerbredeste forstand, som er på programmet, når DGI Storstrømmen i år er med som partner på Folkemøde Møn. For når vi taler om foreninger og fællesskaber, så er bæredygtighed ikke begrænset til genbrug og grøn omstilling – det er det også, men det rækker meget bredere end bare det. 

Hvordan få vi alle med – både de unge, de ældre, og dem der traditionelt står uden for fællesskaberne?
Hvordan sikrer vi, at der er frivillige nok, så fællesskaberne kan fortsætte med at eksistere?
Hvordan gør vi fællesskaberne grønne og miljøvenlige, så de også er holdbare mange år frem i tiden?

Det er under disse tre overskrifter, at DGI Storstrømmen rykker ind på Folkemøde Møn i 2022 med fokus på ’det bæredygtige foreningsliv’.

”Vi har valgt at fokusere på det bæredygtige foreningsliv, fordi det er så vigtigt, at foreningslivet og fællesskaberne bliver opretholdt og styrket – også i fremtiden. Værdien af de lokale fællesskaber er enorm i et samfund som vores, og går enormt godt i spænd med folkemødets overskrift, som er ’potentialer i provinsen’”, siger DGI Storstrømmens formand Henrik Holmer.

”Folkemøde Møn er meget glade for at have fået DGI Storstrømmen som partner. Allerede i 2021, da vi genstartede efter corona, kom de med et godt program, og her i 2022 bliver det endnu bedre. DGI repræsenterer nogle værdier og en indsats i samfundet, som er så vigtig, og som vi deler. Ikke mindst på vegne af vores geografiske område, men i realiteten i hele det Danmark, der ligger uden for de store byer, giver det så meget mening, at DGI Storstrømmen og Folkemøde Møn går sammen om at bidrage til det bæredygtige foreningsliv og dermed det sunde demokrati,” siger formanden for Folkemøde Møn, Erik Harr.

Spændende workshops og debatter med både prominente gæster og lokale stemmer 

Akkurat som sidste år kommer DGI Storstrømmen til at være vært ved både workshops og debatter, hvor vi allerede er i fuld gang med at rekruttere deltagere med noget på det hjerte. En af dem er DGI’s egen formand, Charlotte Bach Thomassen, der som den første har sagt ja til at være med.

Som formand for DGI og næstformand i frivillighedsrådet er hun nærmest selvskrevet, når det handler om at debattere, hvordan vi får alle med og sikrer, at det også i fremtiden vil være attraktivt at være frivillig i de lokale foreningsfællesskaber.

”Uden de frivillige er der intet aktivt foreningsliv, og uden foreningslivet er der intet levende lokalsamfund. Derfor er det vigtigt, at vi tager debatten om, hvordan vi sammen kan gøre det attraktivt og spændende fortsat at være frivillig i de lokale foreninger. Det glæder jeg mig til at være en del af på Folkemøde Møn, og samtidig til at møde nogle af de lokale frivillige kræfter”, siger Charlotte Bach Thomassen.

Fokus på det bæredygtige foreningsliv begyndte allerede ved DGI Storstrømmens årsmøde, hvor de lokale medlemsforeninger kom med deres input og bød ind på emnerne, som der skal arbejdes videre med. Siden har DGI Storstrømmens egne frivillige også taget emnerne under kærlig behandling, og nu glæder vi os til at tage det med ud og få en masse input og gode idéer fra resten af befolkningen i vores del af landet.

Derfor indbyder DGI Storstrømmen naturligvis samtlige af vores 415 medlemsforeninger til at deltage på Folkemøde Møn og i debatten, og vi håber i det hele taget at møde en masse lokale foreningsfolk og frivillige.

”Foreningslivet og dets fællesskaber fylder så meget for så mange, og spiller en helt særlig rolle for sammenhængskraften i vores samfund. Derfor er det også vigtigt, at vi tager det op til debat og gennemlyser det for at sikre, at vi giver det de bedste forudsætninger for at lykkes. Det er vi allerede godt i gang med, og vi glæder os rigtig meget til at fortsætte det sammen med alle, der kommer på Folkemøde Møn i år”, slår Henrik Holmer fast.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

da_DKDanish