Folkemøde Møn

De første navne til Folkemøde Møn er på plads

Med godt 90 dage til årets arrangement kan Folkemøde Møn nu præsentere de første store navne, som kommer til årets folkemøde. Det bliver en god blanding af politiske topnavne og stærke samfundsdebattører, som gæster scenerne

Det fortæller formanden for Folkemøde Møn, Erik Harr.

“Vi er meget glade over den store interesse, som mange i år har vist for Folkemøde Møn. Vi stiller med en talerliste, som er en af de stærkeste i mange år, og allerede nu er der kun få ledige debattider tilbage,” fortæller Erik Harr.

Debatten i fokus

Årets hovednavn er i år Clement Kjersgaard, som fredag eftermiddag skal holde et oplæg om, hvorvidt demokratiet kan vinde over samfundskriser som krig, klimaudfordringer og velfærdspres. Den kendte tv-journalist, som udgiver det politiske magasin RÆSON, kommer også til at moderere en debat mellem politikere i den stil, som han er bedst kendt fra på DR2.

Lørdag lægger filosoffen Vincent Hendricks og forfatteren Sigge Winther Nielsen vejen forbi til en talk om, hvad der driver den politiske debat, og hvordan der kan blive skabt en bedre kobling mellem befolkning, medier og politikere. 

Ministre og partiformænd på talerstolen 

Flere ministre har også bekræftet deres deltagelse på Folkemøde Møn. Fredag den 19. august indledes med en tale af undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, mens ordet bliver givet til udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek om lørdagen. Lørdag vil man også kunne møde Danmarks tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, til en debat om lærlingeindsatsen i forbindelse med områdets store byggeprojekter.

Folkemødet afventer svar fra flere ministerkontorer, men på partilederniveau har både Mai Villadsen (Ø) og Morten Messerschmidt (DF) meldt deres ankomst.

Kulturen i højsædet

Endelig fortsætter Folkemøde Møn sit store fokus på kulturen, og i år deltager en række forfattere i spændende talks. Den lokale tv-vært Mikkel Frey Damgaard skal fortælle om sin anmelderroste bog Fiskejournal, mens Johanne Mygind, der var nomineret til Læsernes Bogpris, skal fortælle om sin seneste udgivelse Kærlighedens år. Endelig gæster Helle Bertram folkemødet med sine personlige essays og fortællinger, der er udviklet i samtaler på bl.a. Møn og Lolland-Falster.

Om Folkemøde Møn

”Folkemøde Møn – Potentialer i provinsen” er det største folkemøde i Region Sjælland med over 10.000 deltagere. I 2022 finder folkemødet sted den 19. og 20. august i Stege.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

da_DKDanish