Folkemøde Møn

Danske Bank-scenen

PROGRAM, FREDAG DEN 19. AUGUST 2022

Kl. 10.00-10.50: Demokrati Fitness – kom og træn dine demokratimuskler.

Kl. 11.00-11.50: Unge og pengevaner. Talk med Anne Juel Jørgensen fra Danske Bank. Hun giver indsigt i unges pengevaner og arbejder med træning, refleksion og dialog for at skabe sundere pengevaner. Talken er arrangeret af Danske Bank.

Kl. 12.00-12.50: Fra ‘Befrielsens øjeblik til et nyt parti, visionen for et bredt samarbejde i Danmark. En politisk talk med Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne). Moderator: Louise Lindhagen, kommunikatør og projektleder for Folkemøde Møn.

Kl. 13.00-13.50: Unge og iværksætteri. Mød Corolab, som med spændende partnere inddrager jer i, hvordan man som ung kan arbejde innovativt, let komme fra handling til idé, og hvorfor erhvervslivet efterspørger unge menneskers idéer, særligt når det handler om bæredygtighed. Eventet er arrangeret af Danske Bank.

Kl. 14.00-14.50: Hvordan bliver man iværksætter med succes? Talk med Louise Holm, kendt fra Løvens Hule, som startede SalesStyling i 2016. Moderator: Martin Trane, FAAST.

PROGRAM, LØRDAG DEN 20. AUGUST 2022

Kl. 10.00-10.50: Jagten på de gode idéer – hvordan udvikler vi turismen på Møn? Debat arrangeret af Visit Sydsjælland og Møn. Destination SydkystDanmark indleder en skattejagt på de gode ideer på Møn og undersøger, hvorfor de ikke er blevet til noget. Mød de to lokale initiativtagere Carl Gustav Scavenius og Steffen Steffensen, samt Bolette Christensen, direktør i Business Vordingborg og chefen for det hele, kommunal direktør Kristina Sloth. Dagens moderator er Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark.

Kl. 11.00-11.50: Forskningssamarbejder mellem universiteter og kommuner – hvor kan vi understøtte dette? Simon Hansen (borgmester i Guldborgsund Kommune, S), Peter Kjær (prorektor på Roskilde Universitet), Tine Vinther Clausen (formand for Teknik-, Klima- og Miljøudvalget i Lolland Kommune, V), Carsten Orth Gaarn-Larsen (koncerndirektør for Offentlige-Private Samarbejder på DTU).

Kl. 13.00-13.50: Værdien af udlejning af sommerhuse. Hvilken betydning har det for udlejer at leje sit sommerhus ud? Hvilken betydning har det for kommunen og det “lokale BNP”, når turister bruger penge i butikker, på restauranter og på aktiviteter. Debat med Lasse Nygaard fra Danske Bank samt repræsentanter fra Visit Lolland-Falster, et udlejningsbureau og en udlejer. Debatten er arrangeret af Danske Bank.

Kl. 14.00-14.50: Bæredygtig bolig – kan det overhovedet betale sig at renovere sin bolig og gøre den bæredygtig? Oplæg med Jesper Langborg fra Danske Bank og en repræsentant fra Home med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål. Eventet er arrangeret af Danske Bank.

Kl. 15.00-15.50: Øjenvidenberetning om en møgsag – en talk om bogen om Britta Nielsen. Arne Hauge Jensen, Emil Herskind.

Kl. 16.00-16.50: Borgmestertopmøde: Grøn omstilling i kommunerne – er den overhovedet mulig? Mikael Smed (borgmester i Vordingborg Kommune, S), Holger Schou Rasmussen (borgmester i Lolland Kommune). Moderator: Iben Krog.

da_DKDanish