Folkemøde Møn

Bedsteforældre for Asyl – særlige undervisningsmaterialer

Bedsteforældre for Asyl har i år arrangeret et foredrag, interview og debat for skoleelever om det at være indvandrer og/eller flygtning på dansk, der finder sted på Diversen fredag kl 11.00-11.50 

Vi har lidt provokerende kaldt vores emne: Gør det noget, jeg kalder dig perker?

En garvet interviewer og foredragsholder, journalist Knud Vilby, indleder med et overblik over flygtningeantal og årsager mm og interviewer desuden en ung indvandrer, Hana al Mousawi, der er lærervikar i Sorø, og som d. 10 maj fik et indlæg i Politiken om de oplevelser, hun har haft som nydansker: Når folk spørger, hvor jeg er fra, er jeg udmærket klar over, hvad de mener, men hver gang er svaret: ”Jeg er fra Sorø.”

Hun kalder sig Bindestregs-dansker sammen med en del unge, der har dannet en gruppe, de kalder Kulturmødeambassadører, som ønsker en dialog om binde-stregsidentitet, danskhed mm.

Vi vil gerne gøre opmærksom på de problemer, som flygtninge og nydanskere stadig står over for, selvom deres gammeletniske venner slet ikke ønsker at såre eller genere dem.

Vi vil også gerne rejse en debat om det at være dansker i et multietnisk samfund. 

Efter foredraget i Diversen, fortsætter diskussionen i vores eget telt, der ligger tæt ved, og som kan rumme en del personer. Her vil der blive mulighed for at stille spørgsmål yderligere, og vi forestiller os, at den lidt mere intime stemning i teltet kan lokke meget frem, som det ikke var så nemt at komme med i stort regi, og fremme dialogen.

da_DKDanish