Folkemøde Møn

INGEN LEDIGE PLADSER

2. Talekunst der forandrer og fornyr

Danske Taler inviterer unge og deres undervisere til et inspirerende kickoff-arrangement i politisk talekunst på Folkemøde Møn. 

 

Når Folkemødet Møn løber af stablen den 20. august sætter Danske Taler

spotlight på talekunstens betydning for det danske demokrati og samfund med fire inspirerende workshops, som elever fra folkeskolens afgangsklasser og unge på ungdomsuddannelser i Vordingborg Kommune inviteres til at deltage i.

 

Vi vil dykke ned i den retoriske værktøjskasse og den danske talekunsts historie for både at blive bedre til at lytte efter den demokratiske debat og for at finde modet til selv at tale og tage del i den. Med udgangspunkt i Danske Talers omfattende samling af slagkraftige taler fra demokratiets spæde begyndelse til i dag og med en række gode retoriske fif og forslag til, hvordan man brænder igennem på talerstolen vil workshoppen inspirere unge og deres undervisere til at engagere sig i talen som redskab til forandring og demokratisk deltagelse. 

 

Workshoppene lægger op til et udvidet undervisningsforløb i talekunst, som ligger frit tilgængeligt på Danske Talers hjemmeside, dansketaler.dk, under platformens undervisningsfane. Her finder man, foruden et kæmpe kildemateriale på over 1.500 taler, undervisningsforløb i stil, argumentation og appelformer. 

 

Undervisningsforløbene og kildematerialet kan bruges såvel i dansk og retorik som i samfundsfag og historie og byder også på quizzer, der sender eleverne på opdagelse i den omfattende talesamling og tester deres viden. 

Danske Taler er en levende online samling af taler, der fortæller Danmarks historie, set fra talerstolen. 

 

Tilmeld dig til workshoppene her: 

Kl 10.00 – 10.35
kl. 10.00 – 10.35

Kl 11.00 – 11.35

Kl 11.00 – 11.35

da_DKDanish